اخبار

  • تاریخ انتشار : 1404/04/28 - 10:35
  • بازدید : 290
  • تعداد بازدید : 269
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
همکاری اتاق اصناف و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور

سلامت تغذیه‌ای اصناف غذایی ایران در مسیر ارتقا

رییس دفتر سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در نخستین رویداد ملی راهبرد سلامت در اصناف غذایی بر اهمیت نقش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بازرسی و کنترل ایمنی غذایی در واحدهای صنفی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، نخستین رویداد ملی راهبرد سلامت در اصناف غذایی با همکاری اتاق اصناف ایران و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ایی و صنایع غذایی کشور در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ایی و صنایع غذایی کشور برگزار شد.

 

دکتر محسن فرهادی رییس دفتر  سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در این نشست از برنامه‌ریزی وزارت بهداشت برای ارتقای ایمنی غذایی با همکاری اصناف خبر داد.

 

 وی نقش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بازرسی و کنترل ایمنی غذایی در واحدهای صنفی را مهم برشمرد که در آخرین مرحله پیش از مصرف غذا توسط مردم انجام می‌شود و گاهی نیاز به مداخلات قانونی یا مشاوره‌ای دارد.

 

دکتر محسن فرهادی یادآور شد: رتبه‌بندی واحدهای صنفی بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون مواد خوردنی و آشامیدنی از سال‌ها پیش مطرح بوده است و اکنون باید با همکاری اصناف اجرایی شود.

 

به گفته وی آخرین وضعیت بهداشتی واحدهای صنفی را باید بدون ‌آن که به کسب‌وکارها لطمه وارد شود، از طریق اپلیکیشن‌ها و ابزارهای مدرن به اطلاع عموم برسانیم.

 

دکتر محسن فرهادی در ادامه از برنامه وزارت بهداشت برای واگذاری بخشی از مسئولیت نظارت به اتاق اصناف ایران و استان‌ها خبر داد.

 

وی این مشارکت را باعث متعهد شدن دستگاه‌های دولتی و واحدهای صنفی نسبت به سلامت جامعه برشمرد. 

 

دکتر فرهادی خاطرنشان کرد: مرکز سلامت محیط و کار از اجرای این طرح‌ها حمایت می‌کند و امیدواریم با همراهی دانشگاه‌ها و اصناف، غذای سالم با کنترل دقیق به دست مصرف‌کننده برسد.

 

وی در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: نباید میان نظارت دولت و صنف تفکیک قائل شد. هدف نهایی همه ما قرار گرفتن غذای سالم بر سفره مردم است.

 

سلامت یک جامعه در گروی سلامت غذایی افراد است

دکتر سید امیر محمد مرتضویان رییس انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی در این نشست یکی از دغدغه‌های مهم انستیتو را سلامت موادغذایی، خوراکی و آشامیدنی عرضه شده در واحدهای صنفی عنوان کرد.

 

دکتر مرتضویان گفت: با توجه به افزایش سرعت زندگی و گرایش مردم به استفاده از غذاهای آماده و فست‌فودها، ضرورت توجه به سلامت غذایی به منظور حفظ سلامت جامعه بیش از پیش احساس شد.

 

 وی افزود: بنابراین با همکاری و همراهی اتاق اصناف ایران تلاش کردیم گامی موثر در راستای ارتقای سطح کیفی تغذیه جامعه برداریم.

 

دکتر مرتضویان خوراکی‌ها را پرفروش‌ترین و پرمصرف‌ترین کالاها در هر جامعه‌ عنوان کرد.

 

به گفته وی غذا تنها کالای مصرفی است که انسان هیچگاه از آن بی‌نیاز نیست و روز به روز بر تنوع و گوناگونی آن افزوده می‌شود. بنابراین توجه به کیفیت و سلامت غذا یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

 

دکتر مرتضویان یکی از مهم‌ترین عوامل شیوع بیماری‌های غیرواگیردار را نوع تغذیه افراد و میزان کالری، فیبر، پروتئین، ویتامین و… ذکر کرد که از طریق غذا دریافت می‌کنند.

 

 به گفته وی میزان استاندارد هر یک از مواد مذکور تأثیر مستقیمی بر سلامت جسمی و روحی افراد یک جامعه دارد.

 

رییس انستیتو تغذیه امضای تفاهم‌نامه میان اتاق اصناف ایران و انستیتو را اقدام بسیار بزرگی در راستای بهبود سلامت جامعه و افزایش سطح کیفی انواع خوراکی‌های مصرفی در کشور دانست و بر ضرورت همراهی و همکاری همه ارگان‌ها برای تحقق این هدف تاکید کرد.

 

اصناف می‌توانند پیشگامان سلامت غذایی در کشور باشند 

دکتر سید کامل تقوی نژاد دبیر هیات دولت در این رویداد گفت: اصناف همان طور که در بحران‌ها نقش‌آفرینی مؤثری دارند، در حوزه سلامت جامعه نیز می‌توانند پیشتاز باشند.

 

 وی با تاکید بر اهمیت نقش اصناف در تامین سلامت غذایی جامعه تصریح کرد: در دوران دشوار و بحرانی جنگ ۱۲ روزه با اسراییل، اصناف با همکاری‌های گسترده خود نقش مؤثری در ایجاد یک حماسه‌ ملی ایفا کردند.

 

دبیر هیئت دولت بر اهمیت نظارت سخت‌گیرانه بر خدمات سلامت تاکید کرد و گفت: همان‌گونه که در کشورهای پیشرفته، سازمان FDA با سخت‌گیری تمام در حوزه سلامت عمل می‌کند، ما نیز باید با دقت و استاندارد بالا، خدمات سلامت را ارایه دهیم.

 

 به گفته وی حدود هشت درصد از تولید ناخالص داخلی کشور صرف حوزه سلامت می‌شود، اما سهم تغذیه در این میان بسیار ناچیز است. درحالی که با پیشگیری از بیماری‌ها از طریق اصلاح تغذیه، هزینه‌های درمان به شدت کاهش می‌یابد.

 

 دکتر تقوی‌نژاد حدود ۸۰ درصد بیماری‌ها را به نوع تغذیه افراد مرتبط‌ دانست و افزود: سیاستگذاران حوزه بهداشت و سلامت کشور باید از میان متخصصان حوزه سلامت و تغذیه انتخاب شود تا نگاه پیشگیرانه در راس برنامه‌ها قرار دهند.

 

 دکتر تقوی‌نژاد در ادامه سخنان خود خواستار تمرکز بیشتر دولت بر پیشگیری به جای درمان شد.

 

 به گفته وی باید منابع و اعتبارات بیشتری به حوزه تغذیه و فرهنگ‌سازی اختصاص یابد زیرا این سرمایه‌گذاری، علاوه بر کاهش بار بیماری، منجر به افزایش کیفیت زندگی مردم خواهد شد و سلامت مردم باید اولویت تمام نهادهای کشور باشد.

 

قاسم نوده فراهانی رییس اتاق اصناف ایران نیز در این نشست تفاهم‌نامه ای بین اتاق اصناف و معاونت بهداشت وزارت بهداشت در راستای خود اظهاری و خود کنترلی بهداشتی واحدهای صنفی و حل مشکلات اصناف در این حوزه به امضا رسید.

 

 قاسم نوده‌فراهانی افزود: با توجه به این که بخش قابل توجهی از اصناف کشور، عرضه‌کننده مواد غذایی و خوراکی و آشامیدنی هستند، سلامت مواد غذایی و به تبع آن سلامت جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بنابراین مصصم شدیم با همکاری انستیستو تغذیه، سطح کیفی و سلامت مواد خوراکی را افزایش دهیم.

 

 به گفته وی در حال حاضر ۳۰ اتحادیه و ۱۵۰ رسته شغلی در تهران در حوزه مواد غذایی فعالیت می‌کنند که با احتساب این تعداد در سایر استان‌های کشور، بیش از یک و نیم میلیون واحد صنفی در سراسر کشور انواع مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی را عرضه می کنند.

 

 وی خاطرنشان کرد که بر اساس مفاد تفاهم‌نامه مذکور تمام فعالان حوزه غذایی اعم از تولیدکننده و عرضه‌کننده باید سطح کیفی محصولات خود را ارتقا دهند.

 

نوده فراهانی تاکید کرد: تمام فعالان صنفی حوزه غذا، خوراکی و آشامیدنی با سلامت مردم سرو کار دارند، بنابراین در قبال سلامت و جان مردم جامعه مسئول هستند و باید برای تقویت و افزایش سطح کیفی محصولات خود همکاری کنند.

 

رییس اتاق اصناف ایران بر ضرورت آموزش اصناف تاکید کرد و گفت: طبق تفاهم‌نامه مذکور امکانات و ظرفیت‌های انستیتو سلامت تغذیه در اختیار اصناف قرار می‌گیرد و آموزش‌های تخصصی و سلامت‌محور از طریق برگزاری همایش‌ها، نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی توسط انستیتو به جامعه صنفی ارایه می‌شود.

 

وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که با همکاری و تعامل همه بخش‌ها، نهادها و ارگان‌ها، اقدام مهم و موثری در حوزه سلامت جامعه انجام شود. 

 

در این رویداد که به میزبانی اتاق اصناف ایران و انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی برگزار شد، سیدکامل تقوی‌نژاد دبیر هیئت دولت، دکتر محسن فرهادی معاون رییس دفتر سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، سید امیر محمد مرتضویان رییس انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، روسای اتحادیه‌ها و فعالان صنفی حوزه غذا، خوراکی و آشامیدنی و کارشناسان و اساتید دانشگاهی حضور داشتند.

 

در این نشست که سه ‌شنبه 24 تیرماه برگزار شد، بر اهمیت و ضرورت ارتقای سطح کیفی و سلامت انواع خوراکی‌ها در کشور تاکید و راهکارهای لازم به منظور افزایش سطح سلامت جسمی و روانی جامعه از سوی کارشناسان ارایه شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 158573
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.