اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/09/01 - 14:17
  • بازدید : 315
  • تعداد بازدیدکننده : 268
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

شکل گیری خوداتکایی ملی در جوانان؛ دستاورد دفاع مقدس

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: خوداتکایی ملی در جوانان ایرانی، در دوران دفاع مقدس شکل گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در مراسم گرامیداشت هفته بسیج که با حضور سرهنگ محمد درویش زاده رییس بسیج جامعه پزشکی استان تهران در تالار شهیدبهشتی برگزار شد، دکتر زالی رییس دانشگاه ضمن گرامیداشت هفته بسیج و هفته پرستار تقارن این دو مناسبت را به فال نیک گرفت و برای همکاران پرستار و بسیجی آرزوی توفیق و سلامت کرد.

 

به گفته وی اوج بالندگی، افتخارآفرینی، سلحشوری و عظمت بسیج در دفاع مقدس متجلی شده است.

 

دکتر زالی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر ثبت و ضبط آثار و میراث گرانسنگ دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: این خاطرات و رویدادها باید مستندنگاری و بازخوانی شوند زیرا نسل جوان امروز این رخدادها را درک نکرده است.

 

وی افزود: دفاع مقدس یک هماورد نظامی صرف نبود بلکه یک فرهنگ درخشان بود که با تدبیر امام راحل به یک حماسه نظامی آمیخته به فرهنگ شهادت و و ایثار مبدل شد.

 

دکتر زالی نقش بسیجیان را در ثبت و ترویج  این فرهنگ و روحیه ایثارگری موثر دانست.

 

رییس دانشگاه بسیاری از پیشرفتهای امروز کشور را مرهون دوران دفاع مقدس دانست و افزود: گرانیگاه شکل گیری بسیاری از پیشرفت‌های کشور در عرصه‌های علمی، فناوری، تکنولوژی، دفاعی و پزشکی، در دوران دفاع مقدس بود.

 

به گفته وی شالوده این قدرت عظیم خودباوری و خوداتکایی ملی در دوران دفاع مقدس در جوانان ایرانی شکل گرفت.

 

دکتر زالی با اشاره به این که حوزه بهداشت و درمان در دوران دفاع مقدس جزو پیشقراولان بود گفت: در دروان دفاع مقدس 18 هزار نفر در قالب تیم‌های بهداشت ودرمان خدمت کردند.

 

وی با اشاره به شرکت حدود 12 تا 14 هزار پزشک در هشت سال دفاع مقدس در جبهه‌ها یادآور شد که 10 هزار نفر از آنان به کرات در جبهه‌های مختلف برای درمان مجروحان حضور یافتند.

 

به گفته دکتر زالی متوسط زمان کار هر رزمنده دفاع مقدس در کسوت بهداشت و درمان 17.5 ساعت در روز بود.

 

وی با اشاره به رکورد زنی تیم های درمان در دوران دفاع مقدس گفت: در آن دوران رکورد رسیدن به مجروحان، سرعت اقدامات امدادی، تریاژ مجروحان و انجام اقدامات اورژانسی در جبهه ها از نظر زمانی شکسته شد و این رکورد هنوز هم تقریبا دست نیافتنی است.

 

به گفته وی تیم های امدادی در کوتاهترین زمان بر بالین مجروحان می رسیدند. پستهای امدادی نزدیک خط مقدم بودند و انتقال مجروحان و اقدامات درمانی ضروری در بیمارستانهای صحرایی نزدیک خط مقدم سریعا انجام می شد و این موضوع باعث نجات جان مجروحان می شد.

 

دکتر زالی نقش آفرینی تیم‌های بهداشتی در دوران دفاع مقدس را بخش دیگری از این اقدمات برشمرد و یادآور شد: علی‌رغم جنگ در سه جبهه جنوب و غرب و شمال‌غرب کشور با تلاش تیم‌های بهداشتی در مناطق جنگی و جنگ زده التور، بیلارزیوز و مالاریا به مرز ریشه کنی رسید و شاهد بروز پاندمی و همه گیری بیماری‌های واگیر خطرناک نبودیم.

 

رییس دانشگاه نقش آفرینی تیم‌های امداد بهداشت و درمان در دوران دفاع مقدس را بسیار گسترده برشمرد که ساعتها می‌تواند ابعاد مخلتف آن بررسی شود.

 

وی با اشاره به تغییر جنگ سخت افزاری به نرم افزاری خاطرنشان کرد: دفاع مقدس تمام شدنی نیست بلکه نوع پیکار و هماورد تغییر یافته و به جنگ نرم مبدل شده است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش آفرینی بسیجیان در عرصه‌های مختلف علمی، تکنولوژی‌های نوین و فناوری اشاره کرد که مایه افتخار است.

 

دکتر زالی ایران را کشوری بلاخیز برشمرد و یادآور شد که در هنگام بروز بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه همواره تیم‌های بسیج جامعه پزشکی در اولین لحظات برای خدمت رسانی در صحنه حاضر بوده است.

 

وی محرومیت زدایی را از دیگر نقشهای بسیج جامعه پزشکی برشمرد که در قالب اردوهای جهادی در مناطق محروم و کم برخوردار به ارایه خدمات بهداشتی و درمانی می‌پردازند.

 

دکتر زالی گفت: بسیجیان باید با یک چهره مهرورزانه به سمت حرکت‌های تبیینی، ترویجی و تبشیری بروند و وجه غالب بسیج جامعه پزشکی باید خصلت تبشیری آن باشد.

 

وی افزود: فرماندهان بسیج مراکز تابعه دانشگاه باید توفیق یابند بر قلوب افراد فرماندهی کنند و مایه آرامش و اطمینان اساتید، کارکنان و دانشجویان باشند.

 

وی یادآور شد: سنگ بنای تیم‌های اضطرار بهداشت و درمان دفاع مقدس در این دانشگاه شکل گرفت.

 

رییس دانشگاه همچنین از آمادگی جهت برگزاری مراسم گرامیداشت یادواره شهدای استان تهران در اسفندماه به میزبانی دانشگاه خبر داد و یادآور شد که استان تهران بالاترین میزان شهدای دوران دفاع مقدس و شهدای مدافع سلامت در کشور را داراست.

 

دکتر زالی در خاتمه سخنان خود ضمن تبریک مجدد به حاضران و تمامی بسیجیان گفت: امیدوارم بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی همچنان که تاکنون در صحنه‌های مختلف خوش درخشیده است در آینده نیز برای دانشگاه افتخارآفرینی کند.

 

سرهنگ محمد درویش زاده رییس بسیج جامعه پزشکی استان تهران ضمن گرامیداشت و تبریک هفته بسیج از زحمات خالصانه و مخلصانه دانشگاهیان و اعضای موکب بسیج جامعه پزشکی دانشگاه در مراسم پیاده روی اربعین تقدیر کرد.

 

وی با اشاره به بازدید خود در ایام اربعین از موکب دانشگاه در نجف اشرف به خدمات خالصانه اعضای تیم دانشگاه در این موکب اشاره کرد که به نحو احسن و با فداکاری و ایثار به خدمت‌رسانی پرداختند و با توجه به وسعت موکب حضرت فاطمه و مراجعان آن از زحمات تیم دانشگاه در راستای خدمت به زائران تقدیر کرد.

 

سرهنگ درویش زاده در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری رزمایش حمایت از مردم غزه در سوم آذرماه در تهران خبر داد و آن را بزرگترین رزمایش جهان اسلام برشمرد و نقش جامعه پزشکی را در این رزمایش بسیار مهم دانست.

 

وی همچنین در سخنان خود نقش جامعه پزشکی را در جامعه و در حوزه های مربوط به سلامت و بهداشت بسیار مهم و تاثیرگذار عنوان کرد.

 

سرهنگ درویش زاده در خاتمه سخنان خود، امیر کریم خانی را به عنوان جانشین دکتر بلادیان فرمانده بسیج جامعه پزشکی دانشگاه معرفی کرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین علی خدیوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز ضمن گرامیداشت هفته بسیج یاد و خاطره شهدای دوران دفاع مقدس و امام راحل(ره)  و شهدای عرصه‌های مختلف دفاع مقدس، مدافعان حرم، جبهه های علم و تکنولوژی، مقاومت به ویژه غزه و یمن و فلسطین را گرامی داشت.

 

وی با اشاره به اندیشه و تدبیر متعالی حضرت امام خمینی(ره) در تشکیل بسیج گفت: امام راحل(ره) بسیج را به عنوان یک نیروی نظامی مردم نهاد مخلص برای ترویج اندیشه‌های انقلاب و اسلام و حفظ و حراست از مردم کشور پایه گذاری کردند.

 

حجت الاسلام والمسلمین علی خدیوی بسیج را لشگر مخلص خدا و یک الگو برشمرد و به برخی ویژگی های بسیجیان اشاره کرد.

 

وی منطق بسیج را دفاع از مظلوم در مقابل ظالم برشمرد و خاطرنشان کرد: امروز این منطق در حال تسری به تمام جهان است و تجمعات مردم در سراسر جهان برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت رژیم صهیونیست مصداقی بر این مدعاست.

 

وی خاطرنشان کرد: وجود روحیه بسیجی در کشور ذخیره ارضی ما است و خدا را به خاطر تدبیر امام راحل و این روحیه شاکر هستیم.

 

در این نشست دکتر بلادیان رییس مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه نیز ضمن گرامیداشت هفته بسیج به تبیین ویژگی‌های مکتب بسیج پرداخت.

 

به گفته وی اطاعت مطلق از ولی وفقیه، مکتبی و مردمی بودن، اخلاص قلبی و عملی، تواضع و فروتنی، غیرت، شجاعت و برخورداری از روحیه شهادت طلبی و جهادگری از جمله ویژگیهای بسیجیان است.

 

وی در ادامه سخنان خود به ارایه گزارشی از اقدامات بسیج جامعه پزشکی دانشگاه در فصل پاییز پرداخت که گرامیداشت هفته دفاع مقدس و برگزاری مسابقات ورزشی، خدمت رسانی تیم های جهادی شهید رهنمون در مناطق کم برخوردار استان تهران، حضور گسترده در گردهمایی حمایت از مردم غزه در میدان فلسطین، استقرار متخصصان و پزشکان بسیجی دانشگاه در درمانگاه میدان هرندی برای خدمت به اقشار آسیب پذیر، برنامه ریزی برای حضور در رزمایش تا بیت المقدس، همکاری مشترک بسیج جامعه پزشکی و گروههای جهادی دانشجویان در خدمت به مناطق محروم برخی از این اقدمات بود.

 

دکتر بلادیان برگزاری اردوی راهیان نور برای دانشگاهیان و اعضای هیئت علمی، تشکیل شورای اندیشه ورزی و برگزاری یادواره شهدای استان تهران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را از برنامه‌های آتی بسیج جامعه پزشکی دانشگاه عنوان کرد.

 

در خاتمه این مراسم با حضور سردار درویش زاده حکم امیر کریم خانی به عنوان جانشین مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه قرائت و به وی اهدا شد.

 

براساس این گزارش در این مراسم دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه، دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، دکتر حسن پیری مشاور رییس دانشگاه و مدیر حوزه ریاست،  حجت الاسلام والمسلمین علی خدیوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر احسان بلادیان رییس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه و فرماندهان و مسئولان بسیج واحدهای تابعه دانشگاه نیز حضور داشتند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • گروه خبری : 135277
کلمات کلیدی

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.