اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/09/29 - 16:40
  • بازدید : 273
  • تعداد بازدید : 269
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

عقد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و قوه قضاییه

تفاهم نامه همکاری‌های مشترک علمی پژوهشی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و قوه قضاییه به امضا رسید.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی پژوهشی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و قوه قضاییه به امضای دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه و دکتر محمد باقرالفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه رسید.

 

دکتر زالی در این مراسم ضمن ابراز امیدواری که در سایه این تفاهم نامه کارهای مشترک خوبی بین دو سازمان انجام شود به جایگاه ممتاز مرکز تحقیقات حقوق و اخلاق پزشکی دانشگاه در کشور اشاره کرد.

 

وی اندیشکده حکمت و سلامت دانشگاه را اولین اندیشکده کشور برشمرد که در تراز جهانی قرار دارد و به زودی شاهد اخبار خوبی از آن خواهیم بود.

 

رییس دانشگاه متقن بودن به شواهد را نقطه اشتراک دانشگاه و قوه قضاییه برشمرد و افزود: شاکله دو سازمان به هم نزدیک است و هر دو در جستجوی شواهد و منابع هستند.

 

وی برگزاری دوره های پسا دکترا، فلوشیپ، PhD پژوهش محور، دوره MPH یک ساله و برگزاری دوره های پودمانی براساس نیاز قوه قضاییه را از جمله زمینه های همکاری آموزشی دو سازمان برشمرد.

 

دکتر زالی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را یکی از مراکز پیشرو در حوزه آموزش مجازی دانست و خاطرنشان کرد این دانشگاه آمادگی دارد بخش عمده ای از  آموزشها را به صورت مجازی به قضات ارایه دهد.

 

وی با توجه به وجود 86 مرکز تحقیقاتی در دانشگاه به انجام  طرحهای پژوهشی مشترک با توجه به نیازسنجی و مسئله محوری قوه قضاییه اشاره کرد.

 

رییس دانشگاه در ادامه سخنان خود به زمینه‌های همکاری مشترک دو سازمان در حوزه‌های بین‌الملل، آموزشی و پژوهشی اشاره کرد و آمادگی دانشگاه را در راستای توانمندسازی و افزایش دانش قضات در بخش‌های مرتبط با سلامت اعلام کرد.

 

دکتر الفت نیز در این نشست با اشاره به علمی بودن فعالیتهای قوه قضاییه و قضات گفت: قاضی برای حل دعوا باید از مهارت علمی کافی، تجربه و آشنایی به فن قضاوت برخوردار باشد تا بتواند پاسخ علمی و قانع کننده به طرفین دعوا ارایه دهد.

 

وی عدالت گستری را به معنای تشخیص حق و این که حق متعلق به کیست عنوان کرد و یادآور شد که قضات با تبعیت از تعالیم ائمه اطهار و قوانین و احکام مربوطه در این راستا گام برمی دارند.

 

دکتر الفت، آرامشی که در اثر عدالت گستری ایجاد می شود را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: باید با استفاده از احکام علمی، فنی، تخصصی و حرفه ای و تشخیص صحیح حق، این آرامش را ایجاد کنیم  و با سرعت و دقت، هنر عدالت گستری را به نمایش بگذاریم.

 

به گفته وی این امر میسر نمی شود مگر آن که یک پیوند دقیق، صحیح  وموثری بین قوه قضاییه و مراکز علمی نظیر دانشگاهها حوزه های علمیه و ... برقرار شود.

 

وی عقد تفاهم نامه با دانشگاه را در راستای این امر عنوان کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از مراکز معتبر علمی کشور است و امیدواریم که این همکاری مشترک باعث تقویت بنیه علمی قضات شود.

 

دکتر الفت در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد این تفاهم نامه همکاری باعث شکوفایی هر دو سازمان شود و به نفع مردم و عدالت گستری باشد.

 

در ابتدای این نشست دکتر محمود عباسی رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه با اشاره به جایگاه و فعالیتهای این مرکز به زمینه‌های همکاری‌ مشترک دو سازمان در عرصه‌های علمی، آموزشی و پژوهشی اشاره کرد.

 

وی این مرکز را اولین و تنها مرکز تحقیقات حقوق و اخلاق پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برشمرد و با اشاره به دیدگاه نوین قوه قضاییه درخصوص آشنایی قضات با متاورس، هوش مصنوعی، فناوری های نوین  یادآور شد این تفاهم نامه می تواند در راستای بسط و گسترش آموزش و ارتقا و اعتلای دانش قضات موثر باشد.

 

دکتر عباسی انتشار نشریات در حوزه‌های مختلف(تاریخ پزشکی، حقوق پزشکی، اخلاق زیستی و ...)، برگزاری 200 کنگره‌ و نشست و همایش تخصصی در سطح ملی و دانشگاهی، راه اندازی PhD اخلاق پزشکی و طرح مباحث حقوق پزشکی و فقه پزشکی برای اولین بار در کشور، شکل گیری مباحث اخلاق پزشکی و اخلاق زیستی را از دیگر اقدامات این مرکز تحقیقات برشمرد.

 

وی حقوق و هوش مصنوعی را از جمله زمینه های همکاری دوسازمان برشمرد و به تربیت اولین دانشجوی حقوق عصب شناختی در این مرکز اشاره کرد.

 

دکتر عباسی همکاری مرکز تحقیقات حقوق و اخلاق پزشکی دانشگاه با بنیاد نخبگان به عنوان اولین مرکز بین رشته ای شناختی برای پذیرش و تربیت دانشجویان پسادکترا را از دیگر فعالیتهای این مرکز عنوان کرد.

 

وی با اشاره به وجود زیرساختهای تله مدیسین در دانشگاه خاطرنشان کرد دو مجموعه می توانند همکاری‌های خوبی در حوزه همایش‌ها و نشست‌های علمی با محوریت حقوق متاورس، حقوق و هوش مصنوعی، حقوق و تله مدیسین، حقوق و سلامت از راه دور و ... داشته باشند.

 

دکتر عباسی برگزاری دوره های آموزشی و پذیرش دانشجو، دوره های پودمانی، کرسی های نظریه پردازی، پذیرش دانشجوی قاضی را از دیگر زمینه های همکاری دو سازمان برشمرد و ابراز امیدواری کرد این تفاهم نامه همکاریهای مشترک در حوزه های آموزشی و پژوهشی منشا خیر و برکت برای دو سازمان باشد.

 

براساس این گزارش در این نشست دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه، دکتر حسن پیری مشاور رییس دانشگاه، دکتر محمود عباسی رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین نقویان عضو هیئت علمی دانشگاه، مژگان جزی زاده کریمی مدیر روابط عمومی دانشگاه، دکتر محمد باقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و همراهانش حضور داشتند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 136596
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.