فرزندآوری؛ عامل تحکیم نهاد خانواده
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت با اشاره به نتایج پژوهشها، فرزندآوری را عامل تحکیم نهاد خانواده و کاهش طلاق قانونی برشمرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، در دومین جلسه شورای مدیران معاونت بهداشت دانشگاه در سال جاری که به میزبانی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه برگزار شد، دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشت دانشگاه ضمن بیان مطالبی برخی از شاخصهای موثر در کاهش دوره فرزندآوری و کاهش موالید را عنوان کرد .
به گفته وی شهرنشینی، تسهیل ادامه تحصیل بانوان و تاخیر در ازدواج از جمله این شاخصها بود.
دکتر سهرابی ضمن تشریح نقش این شاخصها در کاهش دوره فرزندآوری و کاهش موالید خاطرنشان کرد: هدف برنامهریزیهای بلندمدت و کوتاه مدت رصد مداوم شاخصهای مذکور است تا بر اساس شرایط بتوان برنامههای مناسب و مداخلات موثر در این راستا طراحی و انجام داد.
معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد برای دستیابی به اهداف جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در برنامهها ضمن اجرای قوانین باید به موضوع فرهنگسازی نیز بیشتر توجه شود.
در بخش دیگری از این نشست دکتر صالح قاسمی پژوهشگر جمعیت و دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت ضمن مقایسه روند رشد جمعیت کشور در دهههای اخیر به تبیین سیاستهای جمعیتی و مولفههای تاثیرگذار بر آن پرداخت.
وی با اشاره به انتقال قدرت اقتصاد جهانی از کشورهای توسعه یافته صنعتی کنونی(G7) به کشورهای نوظهور(E7) گفت: ساختار جوان جمعیتی از مشخصههای کشورهای درحال ظهور است و سالمندی جمعیت و روند بالای سالخوردگی وجه مشترک همه کشورهای توسعه یافته(G7) است.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت با اشاره به شاخص سالمندی و ارایه تجربه ژاپن در این زمینه از شاخص سالخوردگی به عنوان یک مگاترند(ابرروند) نام برد که در همه دنیا مطرح است.
وی با اشاره به این که روند بسیار سریع حرکت به سوی سالخوردگی جمعیت در کشور میتواند به یک بحران تبدیل شود یادآور شد که این امر برنامهریزی برای ارایه خدمات به سالمندان را با مشکل مواجه میکند.
این پژوهشگر جمعیت ضمن تحلیل روند نرخ باروری و طلاق با اشاره به نتایج پژوهشها خاطرنشان کرد: شاخصها بیانگر آن است که فرزندآوری عامل تحکیم نهاد خانواده و کاهش طلاق قانونی است.
براساس این گزارش در ادامه نشست مذکور ضمن بررسی مشکلات برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده بر تسریع اقدامات مورد انتظار برای استقرار کامل این برنامه تاکید شد.
سپس مدیران ستادی معاونت بهداشت به ارایه گزارشی درخصوص وضعیت پیشرفت پروژههای عمرانی، نسخه نویسی الکترونیک در بستر سامانه سیب، برنامهها و اقدامات حوزه بیماریهای واگیر و غیرواگیر و انتظارات درخصوص شبکه بهرهور پرداختند.
پس از پایان نشست دکتر سهرابی و هیئت همراه ضمن بازدید از واحدهای ستادی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه و مرکز خدمات جامع سلامت شهدای هفتم تیر از زحمات همکاران در راستای خدمترسانی به مراجعان تقدیر کرد.
در ادامه دکتر سهرابی به منظور بررسی امکان راه اندازی خانه بهداشت از روستای بهان بازدید کرد و ضمن گفت وگو با رییس شورای اسلامی روستای بهان از نزدیک در جریان چالشهای این روستا قرار گرفت.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع