اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/12/15 - 14:04
  • بازدید : 396
  • تعداد بازدید : 358
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

معرفی الگوی موفق جمهوری اسلامی ایران در زمینه پوشش همگانی سلامت

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هدف از برگزاری نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت را معرفی الگوهای موفق مدل ایرانی در طراحی و اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع عنوان کرد و گفت: استقرار نظام سلامت مبتنی بر عدالت و ایجاد شرایط مناسب برای مداخلات موثر با تمرکز بر پیشگیری، از جمله بسترهایی است که اجرای پویش همگانی سلامت زمینه‌‌‌‌های استقرار آن را فراهم می‌کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دکتر علیرضا زالی دبیر اجرایی همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت با خانواده و نظام ارجاع که با حضوروزیر بهداشت کشور، وزرای بهداشت و نمایندگانی از 17 کشور مختلف،  در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، با اشاره به بحران‌هایی که اپیدمی کرونا رقم زد از تلاش‌های نهادهای ملی و بین المللی با هدف کنترل و‌ ریشه‌کنی کووید ۱۹ قدردانی کرد.

 

 

وی یادآور شد: بعد از کرونا شاهد شکل‌گیری بیشتر فعالیت‌های انسان‌دوستانه در سطح جهانی هستیم.

 

دبیر اجرایی نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت اظهار امیدواری کرد که برگزاری این همایش زمینه‌ساز گسترش برنامه‌های سلامت محور منطقه باشد، برنامه‌هایی که بهره‌برداری از دستاوردهای آن ضرورت دارد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: حاصل اجرای پویش همگانی سلامت و کمپین‌های اجتماعی این پویش، مشارکت بیش از ۴۶ میلیون نفر را به همراه داشت.

 

وی در ادامه فعالیت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی را تشریح کرد و گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی مسئولیت آموزش، درمان و بهداشت را برعهده ‌دارند، این خدمات در کشورعلی‌رغم پیچیدگی‌ها بسیار ممتاز و اثربخش است.

 

دکتر زالی از ارایه خدمات دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به بیش از شش میلیون نفر از جمعیت تحت پوشش خبر داد و خاطرنشان کرد: پویش همگانی سلامت توسط دانشگاه علوم وزشکی شهید بهشتی و سایر دانشگاه‌های مستقر در استان تهران با مشارکت حداکثری فعالیت‌های خود را با هدف ارتقا سلامت آغاز کرد.

 

وی با بیان اینکه به دلیل پارامترهای اجتماعی، کم تحرکی، شیوع بیماری‌های غیرواگیر، مسائل اقتصادی و سایر مشکلات با چالش بیماری‌های نوظهور مواجهیم، یادآوری کرد: سه دانشگاه مستقر در پایتخت محورهای هدف پویش همگانی سلامت را پیش برده‌اند.

 

وی درباره ماهیت جمعیتی استان تهران مواردی را مطرح کرد و درباره اقدامات پویش همگانی سلامت و مراکزی که در این طرح فعالیت کردند، توضیحاتی ارایه داد.

 

به گفته دکتر زالی از ده سال پیش اقدامات پیشگیرانه در خانه‌های سلامت با محوریت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور کلید خورده است.

 

وی افرود: غربالگری بیماری‌هایی مثل سندروم متابولیک، ریسک فاکتورهای مربوط به دیابت، فشارخون و سایر بیماری‌های قابل پیشگیری توسط تیم‌های سیار و مراکز و خانه‌های بهداشت در پویش مذکور اجرا شده است.

 

دبیر اجرایی این کنگره از مشارکت وزارت بهداشت، سازمان‌ها، مجلس شورای اسلامی، کارخانه‌ها، دانشگاه‌ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها و سایر مراکز مرتبط خبر داد.

 

دکتر زالی نحوه برگزاری پویش همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع را در استان تهران تشریح کرد و گفت: این طرح در مراکز مختلف اجرا شده است و در آینده با شکل متفاوت‌تر ادامه خواهد داشت.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار امیدواری کرد که افزایش کیفیت زندگی و کاهش مرگ‌و‌میر از جمله دستاوردهای پویش همگانی سلامت باشد.

 

وی با بیان اینکه غربالگری معلولان، سالمندان و حتی همراهان بیمار در بیمارستان‌ها تحت این پویش انجام شد، اضافه کرد: این پویش در مناطق محروم نیز با بالاترین مشارکت اجرا شده است.

 

دکتر زالی افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر دیابت و فشار خون را از مهم ترین دستاوردهای پویش همگانی سلامت عنوان کرد و افزود: این پویش منجر به شناسایی ۸۵۰ هزار و ۶۶۲ مورد پیش فشار خون و ۱۸۶ هزار و ۷۴۴ مورد پیش دیابت شده است که برای این افراد درمان‌های به موقع آغاز و برای جلوگیری از عوارض جدی‌تر اقداماتی انجام شده است.

 

ارایه بیش از ۶۰ سخنرانی در ۵ پنل تخصصی در همایش بین المللی سلامت

دکتر حسین فرشیدی معاون وزیر بهداشت و دبیر علمی این همایش نیز در افتتاحیه این همایش با بیان اینکه پوشش همگانی سلامت نیازمند همکاری و هماهنگی درون و برون بخشی و استفاده از نیروهای موثر بر سلامت است، گفت: هدف اصلی و کلی ما در نظام سلامت، ارتقای پوشش همگانی سلامت، کاهش هزینه های مردم برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی و افزایش دسترسی عموم جامعه به این خدمات است.


وی مهمترین شرط ارتقای پوشش همگانی سلامت را تعهد دولت ها دانست و گفت: خوشبختانه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور و وزیر بهداشت بزرگترین پشتیبان‌های ما برای اجرای برنامه‌ها و حمایت از سلامت هستند.


معاون وزیر بهداشت با اشاره به جایگاه مناسب کشورمان در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در پوشش همگانی سلامت، خاطرنشان کرد: قطعا در وزارت بهداشت به این وضعیت مناسب کشورمان قانع نیستم و هدف ما ارتقای پوشش همگانی سلامت در کشورمان است.


دکتر فرشیدی از ادغام آموزش در نظام بهداشتی و درمانی و همچنین ایجاد و تقویت ساختار شبکه بهداشت در کشورمان به عنوان عوامل موثر بر ارتقای پوشش همگانی سلامت یاد کرد و گفت: خوشبختانه در ۴۵ سال گذشته شاهد ارتقای شاخص های مهم سلامت از جمله کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان، افزایش امید به زندگی، دسترسی به آب سالم آشامیدنی و خدمات درمانی در ایران هستیم.


وی به اجرای برنامه ملی سلامت خانواده از ابتدای امسال در کشورمان اشاره و تاکید کرد: در این طرح، عمده ترین اهداف ما، افزایش دسترسی به خدمات حوزه سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم و کاهش نسبت جمعیت به مراقبان سلامت به یک هزار و ۵۰۰ نفر است. این طرح از ۹ ماه پیش در کشور آغاز شده و در حال حاضر در ۱۹۵ شهرستان کشور با پوشش جمعیت ۲۷ میلیون نفر در حال اجراست.


معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تقدیر از حمایت های دولت از حوزه سلامت، بر ضرورت استفاده از تکنولوژی های روز با استفاده از ابزارهای الکترونیک، تقویت خودمراقبتی و هوش مصنوعی در ارائه خدمات سلامت تاکید کرد.


وی خاطرنشان کرد: پویش ملی سلامت مورد استقبال بیش از ۴۶ میلیون نفر از مردم کشورمان قرار گرفت که در بررسی این طرح، ضرورت تقویت خدمات بهداشتی و مراقبتی در شهرهای بزرگ و کلان‌شهرها مشخص شد.

 

 

تجربه موفق کرمانشاه در اجرای برنامه سلامت خانواده

در ادامه این مراسم رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز جزییات اجرای برنامه سلامت خانواده در این استان را تشریح کرد.

 
 

دکتر قباد محمدی نیز در همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، درخصوص تجربه موفق دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در اجرای برنامه سلامت خانواده، گفت: در استان کرمانشاه شش شهر را تحت پوشش برنامه سلامت خانواده قرار دادیم.


وی گفت: با اجرای برنامه سلامت خانواده در این شش شهرستان شاخص های بهداشتی ارتقای قابل توجهی پیدا کرد، برای مثال مراقبت مادران باردار از ۹۰ درصد به ۱۰۰ درصد، مراقبت نوزادان از ۵۹ درصد به ۸۵ درصد و مشاوره فرزندآوری از ۶۲ درصد به ۹۸ درصد رسیده است.


دکتر محمدی ادامه داد: مراقبت از بیماران مبتلا به فشارخون (ماهانه)، از ۵۴ درصد به ۸۰ درصد و مراقبت از بیماران دیابتی از ۳۵ درصد به ۷۵ درصد رسیده است.


وی با بیان اینکه غربالگری سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم نیز در این شهرها در ۸ ماهه گذشته افرایش قابل توجهی داشته است، تصریح کرد: تعداد ارجاع بیماران از سطح یک به سطح سه نیز افزایش داشته است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پوشش واکسیناسیون از ۹۷ درصد به ۱۰۰ درصد را از دیگر اقدامات موفق استان معرفی کرد و گفت: شناسایی بیماران مبتلا به ایدز نیز از پیشرفت خوبی برخوردار بوده است.

 

انتهای پیام/

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 139739
کلید واژه