اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/12/16 - 11:46
  • بازدید : 837
  • تعداد بازدیدکننده : 792
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
وزیر بهداشت:

مهمترین وظیفه خانواده شهدا و ایثارگر، دفاع عملی از تاریخ است

وزیر بهداشت در مراسم تقدیر از برگزیدگان هفتمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار، مهمترین چالش یادگاران ایثارگران را درک تاریخ دانست و گفت: بزرگترین وظیفه خانواده شهدا و ایثارگران، دفاع عملی از همین تاریخ است.





به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پرشکی شهید بهشتی، دکتر بهرام عین اللهی در هفتمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار که صبح امروز در تالار امام خمینی(ره)، با حضور نخبگان خانواده شهدا و ایثارگر برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت‌سال دفاع مقدس،
شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، شهدای مدافع سلامت و آرزوی طول عمر برای مقام عظمی ولایت عنوان کرد: امروزه مهمترین مسئله برای یادگاران ایثارگران، درک تاریخ است و مطالعه وقایع انقلاب و هشت سال دفاع مقدس، وظیفه همه ملت است.



وی ادامه داد: دشمن، تاریخ را نشانه گرفته و آن را تحریف کرده است. نسل جوان تاریخ را به درستی مطالعه نمی‌کند و یکی از مهمترین علت‌های آن عدم حضور این نسل در آن روزهاست؛ باید اتفاقات آن دوران و ایثارگری‌های هموطنان مرور شود و بزرگترین خطر، تحریف تاریخ است.



وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بزرگترین وظیفه خانواده شهدا و ایثارگران، دفاع عملی از همین تاریخ است، گفت: نباید مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شود و کشور باید مسیر پیشرفت را بدون توقف طی کند.



دکتر عین‌اللهی افزود: یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، رهایی از وابستگی حوزه سلامت به کشورهای غربی بود. علاوه بر آن کشور در تمامی شاخص‌های سلامت محور نسبت به سایر کشورهای منطقه، جهشی عظیم داشته و پیشتاز است.



به گفته وی، کرونا یکی از بحران‌هایی بود که قدرت ایران را به جهانیان نشان داد و در حوزه ایثارگری‌های کادر درمان، پیشگیری و تولید واکسن زبانزد شد.




دکتر عین‌اللهی تصریح کرد: باید دنیال پیشرفت و کسب علم باشیم تا کشور به استقلال کامل برسد. به گفته مقام معظم رهبری تنها شکر خدا گفتن کافی نیست و باید کار عملیاتی صورت گیرد. نباید آرام بنشینیم و باید در جهت پیشرفت حرکت کنیم.




وی هدف دشمن را نسل جوان اعلام کرد و ادامه داد: فضای مجازی غیرقابل کنترل موجب ناآگاهی نسل جوان می‌شود. در این مسیر با دشمن شناسی باید جوانان را آگاه کنیم. این نسل باید بدانند دشمنان خیرخواه ما نیستند.




وی در ادمه بر ضرورت زمان شناسی و اقدام بموقع، احساس مسئولیت، برنامه‌ریزی و داشتن اعتماد به نفس نیز تاکید کرد.



دکتر عین اللهی ضمن عرض تبریک به نخبگان خانواده شهدا و ایثارگر، عنوان کرد: این جمعیت باید علم خود را اجرایی و عملیاتی کنند، نیاز مملکت را بشناسند و برای حل آن وارد میدان شوند.



وی در پایان با بیان اینکه داشتن دید سیاسی، پیروی از ولایت، بهره‌مندی بیشتر از مناسبت‌های مذهبی و توسعه کارهای جمعی در مسیر پیشرفت نقش مهمی دارد، گفت: نخبگان افتخار ما هستند، امیدواریم رشد علمی و تحولی عظیم را در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شاهد باشیم.


تحصیل بالغ بر هزار دانشجوی شاهد در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی


دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد شهدا و ایثارگران و عرض تبریک به نخبگان برگزیده هفتمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار اعم از دانش‌آموزان و دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسرکشور، دانشگاه‌های وزارت علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، حوزه علمیه و دانش آموزان خانواده شهدا، عنوان کرد: همکاران گروه های مختلف پزشکی در دوران دفاع مقدس، نقش پررنگی دایفا کردند و دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت نیز خود یادگار همان دوران ارزشمند است. همچنین دکتر سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز از اساتید معزز و بنام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند که باعث افتخار مجموعه است.


وی ادامه داد: خوشبختانه در طول سال‌های اخیر برگزاری جشنواره ملی ایثار، علاوه بر شانیت تکریم تلاش‌های تحصیلی این خانواده‌ها، موجب ارتقا و افزایش توانمندی‌های اجتماعی و آموزشی و تحقیقاتی فرزندان برومند ایثارگران شده است.


رییس دانشگاه اظهار کرد: یکی از موخرترین پژوهش‌های انجام شده با مشارکت وزارت بهداشت نشان می‌دهد هرچه دانشجویان ایثارگر به پایان تعهد تحصیلی نزدیک‌تر می‌شوند، ارتقای بیشتری در معدل آنها مشاهده می‌شود. این نتیجه نشان می‌دهد برنامه‌ریزی برای ارتقای توانمندی‌ها، موفق بوده است.


دکتر زالی تصریح کرد: در طول 400 سال گذشته، هیچ زمانی به میزان دفاع مقدس در کشور افتخارآفرینی نشده است. هزینه بزرگ این رویداد تقدیم 201 هزار شهید بود که حداقل 44 درصد این جمعیت، زیر 20 سال سن داشتند و بخش اعظمی از آن‌ها زیر 26 سال بودند.


رییس دانشگاه از شهادت 32 هزار دانش‌آموز، نزدیک به سه هزار دانشجو و 2 هزار و 700 نفر از جمعیت روحانیون در جنگ تحمیلی خبر داد و افزود: 601 هزار جانباز، 250 هزار جانباز شیمیایی و 43 هزار آزاده نشان از حجم عظیم ایثارگری در دوران جنگ تحمیلی دارد.


دکتر زالی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میزبان 1065 دانشجوی خانواده شاهد و ایثارگر است که 60 درصد از این دانشجویان شاهد، دختران هستند. 264 نفر از دانشجویان شاهد در این دانشگاه تحصیلات تکمیلی گذرانده‌اند و 181 نفر از دستیاران تکمیلی در این دانشگاه از خانواده شاهد و ایثارگر هستند. امسال نیز در شروع ترم بهمن و مهر، میزبان 155 دانشجوی نوورود از خانواده‌های معزز شهدا و ایثارگران بودیم.


وی در پایان به دستاوردهای اجرای طرح ارایه مشاوره‌های تحصیلی، حرفه‌ای و روانشناختی برای این دانشجویان اشاره کرد و گفت: طرح همیار دانشجو و طرح استعدادیابی نیز به صورت موفق اجرا شد.


تقدیر از 71 برگزیده هفتمین دوره جشنواره جایزه ملی ایثار

دکتر سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم ضمن تبریک به برجستگان حوزه آموزشی و تحصیلی از پایه عمومی تا عالی و علمیه در استان‌‎های مختلف، عنوان کرد: از خانواده‌ها و اساتید که نقش آفرین جدی در موفقیت فرزندان شاهد و ایثارگر بوده‌اند، تشکر می‌کنم.


وی با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه "من می‌خواهم آینده کشور را به این خانواده‌ها بسپارم"، گفت: از همین‌رو باید توانمندسازی فرزندان‌مان به درستی صورت گیرد.


حجت‌الاسلام شکری نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثاگران نیز در این مراسم نتیجه گسترش علم را عدالت دانست و گفت: انسان عالم می‌تواند به بهترین نحو از امکانات موجود بهره‌مند شود و استعدادهای خود را با شناخت نظام آفرینش به کار گیرد.


وی ادامه داد: اگر علم نباشد، عدالت تحقق نمی‌یابد. زحمات اساتید برای برخورداری خانواده‌های شاهد و ایثارگر از علم، علاوه بر آموزش قابل تقدیر است. امیدوارم چراغ علم روزافزون باشد.




سیدمحمدصادق هاشمی معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم با اشاره به فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر رسیدگی به امور فرهنگی و اجتماعی فرزندان شاهد و تصویب طرح شاهد در شورای عالی انقلاب فرهنگی، عنوان کرد: بر اساس این طرح تمامی دستگاه‌های آموزشی مسئول برنامه‌ریزی، نظارت و رسیدگی امور آموزشی و تحصیلی این خانواده‌های عزیز شدند.


وی یکی از سیاست‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران را هدفمندسازی و تربیت دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف آموزشی اعلام کرد و افزود: با همکاری آموزش و پرورش، بنیاد رویش انقلاب به تشویق دانش‌آموزان برای طرح ایده‌‎ها خود در زمینه ایثار اجتماعی و ترویج فرهنگ ایثار پرداختیم.


معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار با هدف ارزیابی عملکرد با هدف معرفی برترین‌های آموزشی و تحصیلی خانواده‌ها شهدا و ایثارگر برگزار می‌شود.


در هفتمین دوره از این جشنواره، 71 نفر به عنوان برگزیده‌ از میان 160 هزار شرکت‌کننده،  معرفی شدند.


دکتر پناهی مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش نیز در این مراسم بیانیه هیئت داوران جشنواره را قرائت کرد.


انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • گروه خبری : 124342

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.