اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/09/14 - 09:03
  • بازدید : 172
  • تعداد بازدید : 171
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشاط اجتماعی جامعه در گروی مشارکت‌های داوطلبانه

مدیر سازمان‌های مردم نهاد و اداره خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، با بیان این‌که ارتباط مستقیمی بین توانمندی و خدمت داوطلبانه وجود دارد، گفت: هر انسانی که توانمندتر است، مسئولیت اجتماعی بیشتری در برابر مخلوقات و افراد جامعه دارد.

مدیر سازمان‌های مردم نهاد و اداره خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، با بیان این‌که ارتباط مستقیمی بین توانمندی و خدمت داوطلبانه وجود دارد، گفت: هر انسانی که توانمندتر است، مسئولیت اجتماعی بیشتری در برابر مخلوقات و افراد جامعه دارد.


دکتر علیرضا اسدی در گفت‌و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این‌که شعار امسال روز جهانی داوطلب "انسجام اجتماعی و عدالت در سلامت از طریق ترویج فرهنگ داوطلبی" است، اظهار کرد: زمانی واژه داوطلب ادا می‌شود که انسان فارغ از هر مکان، زمان و نژادی و بدون هیچ گونه چشمداشتی، صرفا به دلیل انسان بودن و حس مسئولیت‌پذیری در برابر جامعه، داوطلب انجام خدمتی باشد.

 

 

وی افزود: فعالیت‌های داوطلبانه، فعالیت‌های معنایی هستند، این فعالیت‌ها از درون انسان نمود پیدا می‌کند وبه شکل عمل متبلور می‌شود.

 

دکتر اسدی کار داوطلبان را حاصل نیروی معنوی و یا تربیت اجتماعی و اخلاقی دانست و خاطرنشان کرد: داوطلبان از خود مادی خود پا را فراتر می‌گذارند و خدمت داوطلبانه انجام می‌هند.

 

وی با تاکید بر این‌که فعالیت‌های داوطلبان احساس رضایت فردی به همراه دارد گفت: داوطلبان برای جایگاه والای انسانیت ارزش قائلند و بسته به مرتبه آگاهی خود برای افزایش کیفیت زندگی همه مخلوقات تلاش می‌کنند.

 

مدیر سازمان‌های مردم نهاد و اداره خیرین سلامت دانشگاه، انسان را موجودی چندوجهی توصیف کرد و خاطرنشان کرد که فارغ از هر نوع نگاه و ایدئولوژی، این‌که انسان داوطلبانه به همنوع خود کمک کند و یا گامی برای حفظ بقا وافرایش کیفیت موجودات این کره خاکی بردارد ستودنی است.

 

دکتر اسدی ترویج فعالیت‌های داوطلبانه در جامعه را خواستار شد و اظهار کرد: کمک کردن ارتباط مستقیمی به دانش و فهم انسان‌ها از محیط اطراف دارد، چرا که به هر میزان که دانش و ضرورت کمک به همنوع بیشتر احساس شود به همان میزان هم مسئولیت پذیری اجتماعی بالاتر می‌رود.

 

وی تاکید کرد: هر چه انسان‌ها توانمندتر باشند مسئولیتشان در برابر خدمت رسانی داوطلبانه باید بیشتر باشد.

 

دکتر اسدی با بیان این‌که مسئولیت انسان‌ در برابر همنوعان خود، محیط زیست و تمام موجودات زنده بیش از سایر مخلوقات است اضافه کرد: هر فردی به اندازه وسعت درک، دانش و توانایی خود باید از کمک به دیگران دریغ نداشته باشد.

 

به گفته مدیر سازمان‌های مردم نهاد و اداره خیرین سلامت دانشگاه کمک‌های داوطلبانه احساس معنایی مطلوبی در افراد ایجاد می‌کند که زمینه افتراق انسان‌ها از عالم ماده را نمایان می‌کند چرا که فهم، عمل و درک انسان‌ها از تمام موجودات بیشتر است و باید به همین تناسب هم اثرگذاری مثبت‌تری در جامعه داشته باشد.

 

دکتر اسدی با بیان این‌که دایره فعالیت‌های داوطلبانه بسیار وسیع است تاکید کرد: کمک داوطلبانه موضوعی است که همه افراد روزانه با آن روبه‌‌رو هستند، از هنر گوش دادن و همدلی با افراد جامعه تا اقدامات بزرگتر درمانی در این دایره می‌گنجد، فقط نکته اینجاست که تلاش کنیم"نه صرفا برای کمک به دیگری بلکه برای ایجاد احساس بهتر و معنا دادن به زندگی مادی" هر روز بیشتر از روز قبل به بهبود شرایط کمک کنیم.

 

مدیر سازمان‌های مردم نهاد و اداره خیرین سلامت دانشگاه گفت: مطمئنا اگر نگاهمان کمک به همنوع و محیط زیست باشد و اگر این نگاه در افراد جامعه نهادینه شود، بازدهی وکیفیت ارایه خدمت بالاتر خواهد رفت.

 

دکتر اسدی به شاخص‌های ارزیابی کمک‌های داوطلبانه در دنیا اشاره کرد و افزود: میزان مشارکت‌های داوطلبانه با کارکرد افراد، پرونده‌ها و جرائم، علاقه‌مندی به کسب علم و افزایش  مهارت در ارتباط است هرچه این مشارکت‌ها بالاتر باشد نمود بیرونی و نشاط اجتماعی بیشتری را به‌دنبال خواهد داشت.

 

وی با بیان این‌که در سراسر دنیا نقشه راهی برای افزایش مشارکت‌های داوطلبانه مردمی ترسیم می‌شود تاکید کرد: برنامه‌ای در حوزه موفق است که ارتباط احترام آمیز بین مردم و دولت‌ها سرفصل امور باشد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی،  چهاردهم آذرماه(پنجم دسامبر) مصادف با روزجهانی داوطلبان است.

 

داوطلبان و سفیران سلامت از نهاد و جنس خود مردم‌اند که بدون هیچ چشمداشتی، ضمن برقراری ارتباط مناسب با مردم در قالب برنامه‌هایی مدون به ارتقای سواد سلامت جامعه در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

 

طبق آمار سازمان ملل که پیش از شیوع کرونا در جهان منتشر شده، حدود یک میلیارد نفر در جهان داوطلب هستند و در ماه ساعاتی از وقت خود را صرف فعالیت‌های داوطلبانه و عام‌المنفعه می‌کنند.

 

 آنچه سبب می‌شود عده‌ای به غیر از زندگی شخصی خود، دغدغه جمعی نیز داشته باشند، ریشه در ارزش‌ها و عقایدی چون برابری وعدالت دارد، آن‌ها احساس می‌کنند که توانسته‌اند با مشارکت و همکاری تغییری هر چند کوچک درتامین ارتقای سلامت خود،خانواده وجامعه ایجاد کنند و همین امر حس اعتماد به نفس و رضایت‌مندی را در آنان ایجاد و مهارت‌های مدنی را در فرد تقویت می‌کند.

 

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 123529
کلید واژه