اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/08/17 - 10:00
  • بازدید : 291
  • تعداد بازدید : 266
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
پای صحبت سرپرستاران بخش‌های نمونه پرستاری دانشگاه

وقتی همدلی پرستاران، یک بخش را نمونه می‌کند+ ویدئو

به گفته اهالی حرفه پرستاری همدلی به عنوان یکی از مهارت‌های کلیدی در حرفه پرستاری، اثر مهمی بر کیفیت عملکرد پرستاران دارد؛ تا جایی که دو سرپرستار بخش‌های منتخب پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، همکاری و همدلی بین پرستاران را یکی از مهمترین عوامل موفقیت بخش‌هایشان در حوزه خدمات پرستاری می‌دانند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، محمود روحانی سرپرستار بخش مراقبت‌های ویژه ICU2 بیمارستان شهدای تجریش، توضیحاتی در خصوص این بخش بیمارستان که به عنوان یکی از بخش‌های نمونه پرستاری دانشگاه برگزیده شده است، ارایه داد و گفت: این بخش در طبقه چهارم ساختمان غدیر بیمارستان شهدای تجریش واقع شده که شامل 21 تخت ICU است که 15 تخت آن مربوط به مراقبت‌های ویژه جراحی مغز و اعصاب و شش تخت آن متعلق به واحد مغز و اعصاب است.

وی با بیان اینکه در این بخش 38 نیروی پرستار، 9 نیروی کمک پرستار، شش نیروی خدمات و یک منشی فعالیت می‌کنند، ادامه داد: وجود کارشناسان تحصیل‌کرده و با تجربه کادر پرستاری که با داشتن حس مسئولیت‌پذیری، وجدان و دقت کاری و دلسوزی تمام بر بالین بیمار حاضر هستند، تمام شرایط جزیی و کلی بیمار را بررسی و برای هر لحظه بهتر شدن حال بیمار تلاش می‌کنند، موجب می‌شود این بخش، بخش نمونه باشد.

به گفته وی، وجود نظم و انضباط در محیط کار و تجهیزات تا حد امکان بروز و همکاری بین پرسنل نیز در این امر بی تاثیر نیست.

 

همدلی و انضباط حرفه‌ای پرسنل؛ ویژگی برجسته بخش مراقبت‌های ویژه ICU2 بیمارستان شهدا

روحانی در ادامه بر ویژگی‌های بخش مراقبت‌های ویژه 2 بیمارستان شهدای تجریش که این بخش را به بخش نمونه پرستاری تبدیل کرده است، اشاره کرد و گفت: به طور قطع پرسنل آموزش دیده و پویا که با صبوری و دلسوزی تمام در بهبود شرایط بیماران می‌کوشند، مهم‌ترین نقش را داشته‌اند. همچنین دقت کاری و انضباط بخشی و همدلی بین پرسنل نقش بسزایی در موفقیت یک ارگان دارد که خوشبختانه این موارد به طور ملموس در بخش ما به چشم می‌خورد.

 

سرپرستار بخش مراقبت ویژه 2 بیمارستان شهدای تجریش همچنین تلاش برای متناسب‌سازی میزان حقوق و مزایا با حجم کار کادر درمان به ویژه پرستاران و تلاش برای پرداخت‌های منظم و بدون دیرکرد را باعث بهبود وضعیت شغلی و افزایش انگیزه و نشاط کاری پرستاران عنوان کرد.

 

وی با بیان اینکه متناسب‌سازی میزان حقوق با سختی کار پرسنل، باعث می‌شود پرستاران کمتر مجبور به فعالیت در چند بیمارستان شوند و در نهایت کارآمدی آنان افزایش خواهد یافت، نیاز به افزایش نیرو را یکی دیگر از مسائل حرفه پرستاری عنوان کرد.

 

ضرورت ایجاد زمینه برای ارتقای کیفی دانش پرستاران

روحانی اظهار کرد: حل کردن و رفع چالش‌های پرستاران می‌تواند مشوق خوبی برای بالا بردن راندمان کاری آنها باشد. همچنین ایجاد زمینه‌ای برای ارتقای کیفی دانش پرستاران در راستای علم روز دنیا ایده خوبی برای ارتقای جایگاه حرفه‌ای آنهاست.

 

سرپرستار بیمارستان شهدای تجریش مهمترین ویژگی فردی برای انتخاب رشته پرستاری و موفقیت در این حرفه را حس نوع‌دوستی اعلام کرد و گفت: دلسوزی برای همنوع و همچنین توانایی برقراری ارتباط موثر و همدلی و صبر مهم‌ترین مولفه‌های یک پرستار خوب است. پس از آن به طور قطع پویایی در کسب علم و دانش و مهرات کافی در این رشته از مهم‌ترین ویژگی‌های فردی برای فعالیت در رشته پرستاری است.

 

نقش انکار ناپذیر همکاری پرستاران با یکدیگر در روند درمان بیمار

وی تصریح کرد: از آنجا که مراقبت از یک بیمار امری زمان‌بر و مستمر است و همچنین با توجه به اینکه یک بیمار تا رسیدن به بهبود در بیمارستان گاهی با پرستاران متعددی روبه رو می‌شود، همکاری و تعامل پرستاران مراقبت دهنده به این بیمار باعث دریافت و انتقال اطلاعات جزیی بین آن‌ها و در نتیجه تسریع در روند بهبود وضعیت بیمار می‌شود و این امر ضروری و غیر قابل انکار است.

وی با تاکید بر این که فردی که حرفه پرستاری را انتخاب می‌کند باید صبور و دلسوز باشد، خواستار توجه و اهمیت بیشتر به فعالان این حرفه این در کشور شد.

 

پرستاری؛ خط مقدم درمان

 سرپرستار بیمارستان شهدای تجریش با اشاره به فشار کاری، استرس شغلی و احتمال خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها در شغل پرستاری تصریح کرد: پرستاری از نظر من خط مقدم درمان است.

 

معصومه رمضان‌پور سرپرستار بخش مراقبت ویژه ICU2 بیمارستان طالقانی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص این بخش از بیمارستان طالقانی که به عنوان بخش نمونه پرستاری انتخاب شده است، گفت: بخش ICU2  با 10 تخت، 14 پرستار و چهار کمک بهیار به بیماران خدمت ارایه می‌دهد. در این بخش بیماران پست آپ (بعد از جراحی) یا بیماران سرویس جنرال داخلی با کاهش سطح هوشیاری، پنومونی یا سپسیس بستری می‌شوند.

 

همکاری و همدلی بین پرستاران؛ زمینه‌ساز آرامش در بیماران

وی با اشاره به دلیل انتخاب این بخش به عنوان بخش نمونه پرستاری، عنوان کرد: در بخش مراقبت ویژه2 بیمارستان طالقانی پرسنل با همکاری و همدلی، ارتباط خوبی با بیماران و سایر همکاران خود برقرار می‌کنند و قابل اعتماد هستند.

رمضان‌پور تصریح کرد: وقتی بر حسب صلاحدید پزشک بخشی از درمان بیمار قرار است در این بخش انجام شود، به محض پذیرش، توضیحات لازم به بیمار و همراه وی داده می‌شود. این همراهی با بیمار به وی آرامش می‌دهد.

به گفته وی، کار با بیمار مراقبت ویژه بسیار سخت است، بیمار با حال بد و سطح هوشیاری پایین مراجعه می‌کند یا بیمار با سن پایین درگیر بیماری صعب‌العلاج است که همین شرایط بر روحیه پرستاران هم تاثیر بسزایی می‌گذارد.

 

صبر؛ مهمترین ویژگی فردی یک پرستار

سرپرستار بیمارستان طالقانی مهمترین ویژگی فردی را که در این حرفه فعالیت می‌کند را صبر دانست و گفت: اگر کسی هم می‌خواهد در این رشته تحصیل و مشغول به کار شود، باید فردی صبور باشد و ارتباط مطلوب و موثر با همکار، بیمار و همراه بیمار برقرار کند.

رمضان‌پور مهمترین چالش رشته پرستاری را دغدغه‌های اقتصادی اعلام کرد و افزود: مشکلات معیشتی پرستاران مهمترین تاثیر را بر انگیزه، انرژی و کیفیت ارایه خدمت می‌گذارد. امیدوارم هر آنچه که در شان پرستار است فراهم شود تا با ارامش کامل انجام وظیفه کند و در نهایت بیمار است که از آن سود می‌برد.

به گفته سرپرستار بخش مراقبت ویژه2 بیمارستان طالقانی، برای جلب رضایت بیشتر بیمار، همکاری و تعامل بین پرستاران نیز بسیار مهم است. در بخش مراقبت ویژه2 بیمارستان طالقانی هم این همکاری و تعامل به شکل قابل توجهی وجود دارد. البته که پرستاران در تمامی بخش‌ها زحمت می‌کشند و به بهترین شکل انجام وظیفه می‌کنند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7702ی.ق

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 148635
کلید واژه