اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/04/10 - 10:01
  • بازدید : 329
  • تعداد بازدید : 313
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چاپ مقاله عضوهیئت علمی دانشگاه در مجلات اشپرینگر نیچر

مقاله عضو هیئت علمی گروه قلب و عروق دانشگاه در مجله اکوکاردیوگرافی ژاپن ( از مجلات اشپرینگر نیچر) منتشر شد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، مقاله دکتر مرسده کروندی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی  بیمارستان طالقانی با عنوانChanges in blood flow vortices inside the left ventricle in COVID‑19 patients with intraventricular clot despite a normal coronary and myocardial motion (تغییرات در میزان چرخش مولفه‌های بردارهای سرعت متناطر با جریان خون داخل بطن چپ در بیماران مبتلا به کووید19 که دارای لخته خون داخل بطن چپ علیرغم نرمال بودن حرکت عضله میوکارد قلب و شریان کرونروی هستند) در مجله اکوکاردیوگرافی ژاپن  از مجلات springer Nature به چاپ رسیده است.

 

دکتر کروندی ضمن بیان توضیحاتی درخصوص این تحقیق و مقاله گفت: در اپیدمی کرونا با بیماران زیادی روبرو بودیم که بدون گرفتگی رگ‌های قلبی در داخل حفره بطن چپ قلب آنان لخته وجود داشت که در این مطالعه به بررسی بیماران مذکور پرداختیم.

 

به گفته وی بررسی این بیماران با استفاده از دو نرم افزاری که توسط وی در دهه 80 اختراع شد و در سازمان ثبت اختراعات و علایم تجاری آمریکا (USPTO) به ثبت رسیده است انجام گرفت.

 

دکتر کروندی خاطرنشان کرد: نرم‌افزارهای مذکور در زمینه حرکت عضله قلب و همچنین در زمینه حرکت خون در داخل بطن چپ براساس محاسبات ریاضی طراحی شده است که با استفاده از این نرم افزارها در اکوکاردیوگرافی می‌توان به بررسی حرکت عضله قلب و خون پرداخت و موارد پاتولوژی را در بیماران تشخیص داد.

 

این متخصص قلب و عروق افزود: در این مطالعه با استفاده از نرم افزارهای مذکور به بررسی حرکت عضله قلب و حرکت خون در 22 بیمار در طول شش ماه  پرداختیم .

 

دکتر کروندی با اشاره به نتایج بررسی مذکور گفت: یافته‌ها نشان داد در بیماران مبتلا به کووید 19، ویسکوزیته (غلظت) خون تغییر یافته و بردارهای سرعتی گلبول‌های قرمز خون (Blood fluid’s velocity vectors )  در داخل بطن چپ(مسیرو سرعتشان) نسبت به افراد نرمال کاملا تغییر کرده و براساس نرم‌افزارهای مذکور  کاملا مخالف حرکت نرمال است که این امر باعث ایجاد لخته خون داخل بطن چپ می‌شود. 

 

وی با اشاره به عوارض حرکت لخته خون در عروق مخلتف بدن بیمار گفت: درصورتی که این لخته در داخل عروق مغزی حرکت کنند ممکن است باعث گرفتگی این عروق و بروز سکته مغزی (CVA) شود. حرکت آن در عروق کرونر نیز ممکن است باعث ایجاد سکته قلبی ( MI)  شود.

 

به گفته وی این لخته خون در صورتی که به عروق اندام تحتانی و احشا و سایر اعضا برود نیز ممکن است باعث بروز مشکلات در اندام مذکور شود.

 

دکتر کروندی با اشاره به نتیجه کاربردی این تحقیق گفت: بررسی و مطالعات ما بر روی بیماران مبتلا به کووید-19  در این تحقیق نشان داد درصورتی که بتوانیم ویسکاسیته (چسبندگی) خون را به حالت نرمال نزدیک کنیم، مسیر حرکت جریان خون نیز در داخل بطن چپ قلب بیمار نرمال و عادی خواهد شد که این امر باعث جلوگیری از ایجاد لخته خون و پیامدهای آن در بیمار می شود.

براساس این گزارش دکتر کروندی همچنین کتابی نیز در زمینه  ریاضی و اکوکاردیوگرافی با عنوان A Review on Recent Echocardiographic Software: Advancing the Field through the Emerging Science  (مروری بر نرم‌افزارهای اخیر سیستم‌های اکوکاردیوگرافی: با توجه به پیشرفتگی‌ها و رشد در زمینه اکوکاردیوگرافی همراه با علوم مرتبط دیگر)  نوشته است که آن نیز توسط انتشارات اشپرینگر به چاپ رسیده است.

 در بخشی از این کتاب نرم افزارهای دستگاه‌های اکو در شرکت‌های مختلف را مورد بررسی قرار گرفته است و در سایر بخش‌های آن نیز مسایل مشترک بین اکوکاردیوگرافی و ریاضی و فیزیک به چالش  کشیده شده است.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 128482
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.