با انعقاد یک تفاهمنامه محقق شد
گسترش همکاریهای بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انجمن مدیریت سبز ایران
تفاهمنامه همکاری بین انجمن مدیریت سبز ایران و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با حضور رییس دانشگاه به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم امضای تفاهمنامه بین انجمن مدیریت سبز ایران و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی که امروز شنبه ششم بهمنماه در تالار شهید بهشتی برگزار شد، شکلگیری این همکاری را نشان از تعهد ملی و سازمانی در مسیر نهادیه کردن فرهنگ مدیریت سبز در دانشگاه عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه تعهد سازمانی خصوصا در سطح مدیران شرط اصلی تحقق فرهنگ و تفکر مدیریت سبز است، افزود: مدیریت سبز موضوعی دینامیک است که پیوست مدیریتی دارد.
رییس دانشگاه ادامه داد: اجرای سیاستهای مدیریت سبز برای تمامی مراکز درمانی و بهداشتی و واحدهای صنعتی ضروری و موضوعی اجتنابناپذیر است.
به گفته دکتر زالی مدیریت سبز به گفتمانی فراملی و انساندوستانه تبدیل شده است.
حفظ و صیانت از محیط زیست در دستور کار دانشگاه
وی با اشاره به اینکه نحوه ارایه خدمات در کشور باید به شکلی طراحی و اجرا شود که اختلالی در محیط زیست ایجاد نشود اضافه کرد: باید صیانت، حفاظت و ارتقای موضوعات زیستمحیطی در دستور کار باشد.
حرکت به سمت مکانیزهشدن فرآیندها از دیگر مواردی بود که دکتر زالی برای تحقق اجرای سیاستهای مدیریت سبز به آن اشاره کرد و ادامه داد: امروزه در بسیاری از کشورها صرفا موضوع مراقبت و عدم خسارت به محیط زیست مطرح نیست بلکه ایجاد مراکز دوستدار محیط زیست با نگاهی متعهدانه شکلگرفته است.
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه ایجاد بیمارستانهای شفابخش با نگاه استفاده از ظرفیتهای طبیعی کمک قابل توجهی به درمان بیماران میکند خاطرنشان کرد: در این حوزه استفاده از منابع طبیعی و بهرهمندی ازظرفیتهای بصری و انرژیهای تجدیدپذیر زیست محیطی و دوستدار طبیعت مورد توجه است.
وی بابیان اینکه استفاده از ظرفیتهای علمی در زمینه طراحی و ساخت بیمارستان به کاهش هدررفت انرژی کمک قابل توجهی میکند، اضافه کرد: برای مثال در اجرای برنامههای مدیریت سبز جانمایی بخشهای مختلف بیمارستان تعاریف مشخص خود را دارند این موضوع ضمن احترام به محیط زیست رضایتمندی بیماران و ارتقای سلامت را به دنبال دارد.
فرسودگی بیمارستانها هدر رفت انرژی را به دنبال داد
دکتر زالی در ادامه با اشاره به فرسودگی تعداد کثیری از بیمارستانهای تهران و کشور و بالاتر بودن مصرف آب در بیمارستانهای کشور نسبت به نرم جهانی، فرسودگی را یکی از دلایل هدررفت انرژی در بیمارستانها عنوان کرد.
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه به دلیل عدم هوشمندسازی مراکز درمانی از انرژی برق نیز بیش از نرم جهانی استفاده میکنیم اضافه کرد: این عدد نسبت به میانگین جهانی 10 و یک دهم درصد بالاتر است.
به گفته دکتر زالی باید در ساخت و تجهیز بیمارستانها، سند انرژی داشته باشیم.
وی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را ضروری عنوان کرد و افزود: لازم است الزامات و معیارهای سختگیرانهتری برای این موضوع دردستور کار باشد؛ به طور مثال با اینکه درصد تولید زبالههای عفونی و اشیاء تیز و برنده پایین است ولی در ایران تولید زبالههای عفونی از متوسط جهانی بالاتر است.
در کرونا امحاء بیش از هفت هزار تن پسماند در روز مدیریت شد
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه پیش از شیوع بیماری کرونا روزانه بیش از دو هزارتن زباله بیمارستانی در تهران تولید میشد و این عدد بعد از کرونا به عدد هفت هزار تن رسید اضافه کرد: در این دوران با روشهای مکانیزه و به کارگیری 15 هزار نفر نیروی انسانی با کمک شهرداری از فاجعه بزرگ زیستمحیطی پیشگیری شد بنابراین این موضوع نشان میدهد با تدابیر مدیریتی میتوان بحرانهای زیست محیطی را به حداقل رساند.
دکتر زالی ادامه داد: در ایران بیش از 2 و دودهم درصد متوسط نسبت به کشورهای اروپایی و در برخی موارد بیش از هفت درصد از انرژی استفاده میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه اختصاص یارانه به بخش خانگی برای تهیه وسایل برقی با حداقل مصرف انرژی، تجهیز واحدهای صنعتی با هدف کاهش مصر ف و ذخیره انرژی و حرکت به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر راهکار مناسبی برای حرکت به سمت استفاده بهینه از انرژیهاست افزود: موضوعی که برخی کشورهای دنیا را از چالش مصرف انرژی نجات داد راندمان انرژی است.
رییس دانشگاه با بیان اینکه اگر در استحصال انرژی از سیستمهای فرسوده استفاده کنیم دچار چالشهای جدی خواهیم شد، گفت: بحث انرژی مشکلی جهانی است و تنها به ایران اختصاص ندارد و پیشبینی میشود تا سال 2040 میلادی مصرف انرژی 48 درصد رشد پیدا خواهد کرد.
دکتر زالی ادامه داد: باید برای تحقق اهداف مدیریت سبز، سیستمهای فرسوده با روشهای مدرن جایگزین شوند و از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنیم.
مدیریت سبز؛ الزامی برای دانشگاه
وی با تاکید بر اینکه در نسل نهم سیستم HIM، مدیریت سبز از الزامات است ادامه داد: در این سیستم 29 بند به بهرهوری اختصاص دارد و مواردی متمرکز بر مدیریت سبز است.
رییس دانشگاه ممارست را شرط اصلی تحقق اهداف مدیریت سبز بیمارستانی دانست و افزود: برای دسترسی به این مهم باورپنداری و آموزش نکته کلیدی است.
به گفته دکتر زالی مدیریت سبز بیمارستانی از دالان آموزش قابل دسترسی است.
توانمندی، فرهنگسازی و آموزش از مهمترین شاخصههای دسترسی به مدیریت سیز بیمارستانی است که دکتر زالی به آن اشاره کرد و ادامه داد: در محیطهای بهداشتی و درمانی باید شاخصها وسنجهها بازتعریف شوند در این مسیر کمکها و مشاورهای انجمن مدیریت سبز ایران نیز بسیار راهگشا خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن همکاری با انجمن مدیریت سبز و بررسی ابعاد تکنیکال میتواند الگوی قابل تسری برای سایر دانشگاهها و مراکز درمانی و بهداشتی باشد ادامه داد: باید در این مسیر دانشگاه به توانمندی برسد و بحث ممیزی را بسط و توسعه دهیم.
کاهش 10 درصدی پسماندهای بیمارستانی زیر سایه سیاستهای مدیریت سبز
دکتر زالی از کاهش 10 درصدی پسماند بیمارستانی، کاهش هفت درصدی مصرف آب و کاهش پنج درصدی مصرف برق در سال جاری با استفاده از تجارب انجمن مدیریت سبز ایران خبر داد.
رییس دانشگاه با ابراز نگرانی نسبت به موضوعات زیستمحیطی، بیابانزدایی، از بینرفتن جنگلها و فرونشست زمین در کشور، بر لزوم توجه ویژه به چالشهای زیست محیطی کشور تاکید کرد.
وی تاکید کرد: باید دانشگاههای کشور در مسیر اجرای سیاستهای مدیریت سبز پیشرو باشند.
دکتر زالی با اشاره به اینکه بخش بزرگی از پسماندها قابلیت مدیریت و ضدعفونی شدن دارند ادامه داد: روسا و مدیران بیمارستانها و مراکز بهداشتی باید توجه ویژهای به این موضوع داشته باشند برای این مهم بازمهندسی مدیریتی نیاز است.
امضای تفاهمنامه با انجمن مدیریت سبز مساوی با تکالیف الزام آور برای مدیران است
رییس دانشگاه ادامه داد: در قالب امضای تفاهمنامه با انجمن مدیریت سبز ایران و دانشگاه تکالیف الزامآوری برای بیمازستانها و مدیران ایجاد خواهد شد، شرط اصلی اجرای بندهای این تفاهمنامه اراده، ممارست و انگیزه است که دانشگاه را به عنوان الگوی مطلوب به سایر مراکز کشور معرفی خواهد کرد.
احترام به محیط زیست محرک اقتصاد و ارتقای کیفیت
دکتر محمدحسن امامی رییس انجمن هیئت مدیریت سبز ایران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ارایه خدمات باکیفیت بهداشتی، درمانی و آموزشی موضوعی مهم است اظهار کرد: ارایه خدمت باکیفیت به مردم لازمه توجه بیش از پیش به محیط زیست و اقتصاد است.
به گفته وی در واقع توجه و احترام به محیط زیست محرک اقتصاد و ارتقای کیفیت است.
دکتر امامی با تاکید بر اینکه برای دسترسی به اهداف مدیریت سبز باید نگاه سیستمی را تقویت کنیم ادامه داد: این تفاهمنامه نظام مدیریتی در خدمات، آموزش و درمان را با سه ضلع کیفیت، اقتصاد و محیط زیست در نظر گرفته که فصل مشترک آنها تمرکز بر انسان و هوش سبز است.
رییس انجمن مدیریت سبز ایران از کاهش هزینه و آلودگیهای زیست محیطی ضمن اجرای سیاستهای مدیریت سبز در سطح دانشگاه خبر داد و گفت: دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این حوزه قابلیت تسری به سایر دانشگاهها و مراکز درمانی و بهداشتی کشور را دارد.
برنامه عملیاتی دانشگاه، برای اجرای سیاستهای مدیریت بیمارستان سبز
دکتر غلامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه اجرای برنامههای مدیریت سبز در برنامههای دانشگاه اثربخش بوده است، اظهار کرد: بدون تلاش وکار تیمی روسا ومجموعه بیمارستانها تحقق دستاوردهای امروز شدنی نبود.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برای اجرای سیاستهای مدیریت بیمارستان سبز برنامه عملیاتی دارد ادامه داد: مدیران دانشگاهی و روسای بیمارستانهای دانشگاه با فرهنگ مدیریت سبز و استاندارهای آن ناآشنا نیستند و ممیزی و آموزش شیوهنامههای آن در حال اجرا و پیگیری است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، مراسم امضای تفاهمنامه بین انجمن مدیریت سبز ایران و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ظهر امروز ششم بهمنماه با حضور روسای بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه و مدیران شبکههای بهداشت برگزار شد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:7701س.ق