۹۰ درصد عوامل مرگ و میرهای پس از زایمان قابل پیشگیری است
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ٩٠ درصد عوامل مرگ و میر پس از زایمان مادران به ویژه در ۴۲ روز اول پس از زایمان قابل پیشگیری است، گفت: به عبارتی کاهش مرگ و میر مادران نشان از حصول دستاوردهای نظام سلامت در زمینه اجماع، تکمیل و توسعه مراقبتهای دوران بارداری در سیستم بهداشتی کشور است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دکتر علیرضا زالی در دوازدهمین سمینار سلامت مادر، جنین و نوزاد اشاره به اینکه اساتید دانشگاه افتخارات سترگی را در حوزه حفظ و ارتقای سلامت مادر، جنین و نوزاد در کشور کسب کردهاند، عنوان کرد: سه عنصر انسانی فاخر یعنی مادر جنین و نوزاد بنمایه این سمینار هستند و برگزاری دوازدهمین سمینار مرهون تلاش سالهای متمادی و استمرار و ممارست اساتید برای ارتقای دانش و سطح مهارت حفظ سلامت این سه عنصر خطیر است.
دکتر سید علیرضا مرندی متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان از آمریکا و رییس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در این سمینار سلامت جسم را فقط یکی از ابعاد سلامت اعلام کرد و گفت: سلامت روان مادر و پدر روی سلامت معنوی و اجتماعی نوزاد تاثیر مستقیم دارد.
وی در ادامه افزود: رژیم غذایی نیز بسیار اهمیت دارد و تغذیه حلال و طیب برای حفظ و ارتقای سلامت معنوی نوزاد نیاز است، باید به میزان نمک، شکر و چربیها در مواد غذایی توجه کرد و مصرف پروتئین، سبزیجات، میوه ریز مغذیها و ویتامینها به ویژه برای مادر در دوران شیردهی را در سبد غذایی قرار داد.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی کشور با اشاره به نقش عوامل اجتماعی زندگی، شخصی و شغلی مادر در تامین و حفظ سلامت معنوی و سلامت فیزیکی نوزاد، تصریح کرد: رژیم غذایی فعالیت بدنی پرهیز از دخانیات و الکل و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر روی سلامت معنوی جسمی و روانی تمامی انسانها به ویژه مادران که گروههای آسیبپذیر هستند، تاثیر مستقیم دارد.
دکتر مرندی با بیان اهمیت حفظ تماس پوستی مادر با نوزاد تصریح کرد: حتی اگر نوزاد نارس هم به دنیا بیاید با نوازش مادر پزشک و پرستار ارتباط برقرار میکند و این ارتباط مطلوب و امن تاثیر مستقیم روی تحریک حواس و در نتیجه سلولهای عصبی دارد هرچه این تحریکات بیشتر باشد سیناپسهای مغز کاملاً به هم متصل میشوند و نوزاد در آینده از هوش لازم شخصیتی کلامی و فکری برخوردار خواهد بود.
وی در ادامه ضمن بیان اهمیت تغذیه با شیر مادر گفت: اگر شیردهی طی ۲۴ ساعت اول زندگی نوزاد آغاز شود، مرگ و میر در نوزادان به میزان ۱۶.۵درصد و اگر از ساعت اول آغاز شود به میزان ۲۳.۵درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
در پایان با اشاره به اینکه مادر باردار و شیرده باید به تغذیه خود اهمیت دهد و ورزش سنگین نکند، عنوان کرد: به خاطر داشته باشید نوزاد از ثانیه نخست به دنیا آمدن میآموزد بنابراین بازی کردن قصه گفتن و کتاب خواندن برای نوزادان از اهمیت ویژهای در رشد فکری و ذهنی آنها برخوردار است.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: ٧٧٠٢ ی.ق