اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/08/10 - 12:06
  • بازدید : 744
  • تعداد بازدید : 721
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تاثیر خواب ناکافی بر یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های مغز کودکان

رییس بخش مغز و اعصاب بیمارستان کودکان مفید با اشاره به اهمیت داشتن خواب کافی در کودکان و نوجوانان، توضیحاتی در خصوص افزایش کیفیت خواب ارایه داد.

دکتر محمدمهدی تقدیری فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خواب کافی را یکی از مهم‌ترین فاکتورهای رشد و نمو کودکان دانست و گفت: خواب عامل مهمی در تکامل زبانی، جسمی، پیشرفت درسی و برقراری ارتباط با والدین و دوستان محسوب می‌شود و کاهش میزان خواب اثرات مخربی بر رفتار هیجانی و عملکرد ذهنی دارد.

 

 

به گفته استاد دانشگاه، تحقیقات بسیاری در زمینه خواب انجام شده و هنوز هم حقایق بسیاری در خصوص این فرآیند وجود دارد که باید مورد مطالعه قرار گیرد.

 

 

دکتر تقدیری ادامه داد: فقدان خواب در کوتاه مدت اثرات موقتی منفی روی رفتار بر جا می‌گذارد، اما این محرومیت اگر بلندمدت و مزمن باشد، عوارض جدی در دوران تکاملی و نوجوانی به همراه دارد.

 

 

عضو هیئت علمی دانشگاه خواب کمتر از 9 ساعت در کودکان را ناکافی اعلام کرد و افزود: خواب کم در کودکان نوپا بین یک تا یک سال و نیم بیشترین تاثیر را روی لوب پیشانی که مرکز هیجان، رفتار و اراده در مغز است، می‌گذارد و منجر به کاهش حافظه، اضطراب و مسائل خلقی، ترس، کابوس شبانه و شبگردی در خواب خواهد شد.

 

 

وی افزود: همچنین فقدان خواب کافی سبب بی‌قراری، افزایش استرس، فراموشی، اختلال یادگیری، کاهش انگیزه، خودآزاری و حتی در مواقی افزایش احتمال اقدام به خودکشی نیز می‌شود. در مقابل کودکانی که خواب کافی دارند خلاق‌تر، متمرکزتر با توانایی بیشتر در حل مسئله هستند.

 

 

به گفته رییس بخش مغز و اعصاب بیمارستان کودکان مفید، کودکان چهار تا 12 ماه 12 تا 16 ساعت، یک تا 2 سال 10 تا 14 ساعت، سه تا پنج سال 9 تا 13 ساعت و از آغاز سن مدرسه هشت تا 10 ساعت نیاز به خواب شبانه دارند.

 

 

دکتر تقدیری با اشاره به اینکه بهره‌مندی از آغوش خانواده برای داشتن خواب با کیفیت اهمیت ویژه دارد، گفت: امروزه پرستار وظیفه نگهداری از کودک را در بسیاری از خانواده‌ها بر عهده دارد، این موضوع سبب کاهش بهره‌مندی کودک از آغوش گرم خانواده و تاثیر آن بر بسیاری از جنبه‌های سلامت کودک از جمله خواب خواهد شد.

 

 

وی تصریح کرد: در کنار توجه به این موضوع، استفاده از وسایل الکترونیکی، وجود این ابزارها در محل خواب کودک و تعارضات خانوادگی از مهمترین مواردی هستند که منجر به کاهش کیفیت خواب در کودکان می‌شود.

 

 

دکتر تقدیری در پایان تاکید کرد: بر اساس مطالعات، کنترل استفاده از ابزار الکترونیکی در کودکان زمانی میسر می‌شود که والدین نیز خود این مسئله را رعایت کنند. همچنین وجود آرامش در خانواده از بروز اختلالات خواب جلوگیری خواهد کرد.

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آموزش سلامت
  • کد خبر : 134065

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.

اخبار مهم دیگر:

دانش آموزان را قبل از ورود به مدرسه با مواد غذایی سالم آشنا کنید
دانش آموزان را قبل از ورود به مدرسه با مواد غذایی سالم آشنا کنید
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: به کودکان خود قبل از ورود به مدرسه درباره انتخاب های غذایی سالم و مناسب آموزش دهید.
پیشنهادهای طلایی سازمان جهانی بهداشت برای سلامت کودکان
پیشنهادهای طلایی سازمان جهانی بهداشت برای سلامت کودکان
سازمان جهانی بهداشت(who) توصیه کرده است کودکان برای برخورداری از سلامت کامل باید بیشتر بازی کرده و از نشستن‌های طولانی مدت خودداری کنند.
علل اصلی بی خوابی و پرخوابی را بشناسید
علل اصلی بی خوابی و پرخوابی را بشناسید
دکتر سعید صدر متخصص روانپزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خواب را یکی از مهم ترین رفتارهای آدمی دانست که در تمام عمر با او همراه است.